Mandate puse în executare de polițiști

La data de 13 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 34 de ani, din județul Olt, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 646 de zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.


La data de 13 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 39 de ani, din județul Brașov, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furturi din buzunare și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.


Persoanele în cauză au fost escortate și încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă.


Dosare penale întocmite de polițiștii de la economic
În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai A.N.P.C. Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale din domeniul proprietății intelectuale și contrafacerii, în stațiunea Costinești.


În urma activităților, polițiștii de investigare a criminalității economice au întocmit 4 dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fiind ridicate bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 7.350 de lei.
Totodată, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.000 de lei, dintre care una la O.U.G. 28/1999 și 3 la Legea 12/1990.
De asemenea, reprezentanții A.N.P.C. Constanța au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.240 de lei, dintre care 7 la O.G. 21/1992.


Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști


La data de 13 august a.c., în jurul orei 08.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 27 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs.


La data de 13 august a.c., în jurul orei 11.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 57 de ani, care a condus un autoturism pe strada Griviței din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


La data de 13 august a.c., în jurul orei 14.15, polițiști din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism pe strada Dimitrie Cantemir din localitatea Valu lui Traian, având plăcuțele cu numere de înmatriculare expirate.


La data de 13 august a.c., în jurul orei 16.15, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe strada Oituz din municipiul Mangalia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.


La data de 13 august a.c., în jurul orei 20.35, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu din orașul Techirghiol, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.


La data de 14 august a.c., în jurul orei 01.10, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au identificat un bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Republicii din stațiunea Eforie Nord, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


Acțiuni desfășurate de polițiști


La data de 13 august a.c., în intervalul orar 09.00-15.00, polițiști din cadrul
Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune pe raza orașului Năvodari, la operatorii de plajă.


În urma activităților, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, dintre care una la H.G. 301/2012 și una la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.


La data de 13 august a.c., în intervalul orar 09.00-13.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pe raza stațiunilor Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora și Venus, pe linia verificării respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 și a celorlalte acte normative referitoare la măsurile de protecție individuală și distanțarea socială, precum și pe linia respectării Legii 12/1990 privind practicarea comerțului ambulant neautorizat pe plajă.
În urma activităților, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei.


La data de 13 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.


În urma activităților, polițiștii au legitimat peste 110 persoane, fiind aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, dintre care 91 la Legea 12/1990, în valoare totală de 32.500 de lei.


La data de 13 august a.c., în intervalul orar 11.00-16.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Murfatlar, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pe linie de ordine și siguranță publică și a respectării normelor de conviețuire socială.


În urma activităților, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.080 de lei.


La data de 13 august a.c., în intervalul orar 12.00-15.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia, împreună cu polițiști locali, au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Medgidia, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele legale referitoare la depășire.
În urma activităților, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.480 de lei, la O.U.G. 195/2002, fiind reținut și un permis de conducere.


La data de 13 august a.c., în intervalul orar 11.00-16.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii comerțului ilicit.

În urma activităților, polițiștii au legitimat peste 35 de persoane și au controlat aproximativ 20 de autovehicule și 22 de societăți comerciale, fiind aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.945 de lei, dintre care 14 la Legea 12/1990 și 10 la O.U.G. 195/2002.

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință cetățenilor și operatorilor economici prevederile legale în ceea ce privește distanțarea fizică și purtarea măștii de siguranță.


„Mami, știi unde sunt?”


În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Poliției Stațiunii Costinești, sprijiniți de jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au continuat seria activităților preventive pe linia disparițiilor de minori de pe plajă.

Polițiștii au stat de vorbă atât cu părinții veniți în concediu, cât și cu minorii găsiți pe plajă, cărora li s-au explicat pericolele la care pot fi expuși prin ignorarea unor reguli elementare de protecție. Împreună au evidențiat și dezbătut o serie de măsuri ce pot fi aplicate de către grupul țintă, astfel încât concediul să nu se transforme într-un eveniment neplăcut.
În scopul prevenirii disparițiilor de minori, polițiștii vă recomandă:

  • Discutați cu copii dumneavoastră, atunci când sunteți la plajă sau în locuri aglomerate să nu se îndepărteze de locul în care vă aflați;
  • Dacă s-au rătăcit, să nu intre în panică și să nu părăsească locația respectivă;
  • Să ceară ajutorul unei persoane în uniformă (polițist, jandarm, pompier, polițist local etc.), a personalului unui magazin din zonă, a unei familii cu copii;
  • Să se manifeste zgomotos dacă cineva dorește să-l ducă cu forța din acel loc, atrăgând astfel atenția unor persoane care l-ar putea ajuta
    Activitățile desfășurate fac parte din Campania de prevenire a disparițiilor de minori de pe plajă și a traficului de minori „Mami, știi unde sunt?”.