Mandate puse în aplicare de polițiști

La data de 22 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au depistat un bărbat, de 21 de ani, pe numele căruia Judecătoria Slobozia a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 4 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 22 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au depistat un bărbat, de 37 de ani, pe numele căruia Tribunalul Dolj a emis un mandat de executare a pedepsei de 4 ani, 4 luni și 845 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune prin metoda accidentul.

Persoanele în cauză au fost escortate și încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă.

Cercetat de polițiștii Secției 5 pentru furt calificat

La data de 23 iulie, în jurul orei 00.50, poliţişti din cadrul Secției 5 au depistat un bărbat în timp ce dormea pe o stradă din municipiul Constanța.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul are 47 de ani și se afla sub ifluența băuturilor alcoolice. Totodadă, acesta a declarat faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras telefonul mobil și 150 de lei.

În urma verificărilor, polițiștii au depistat un tânăr, de 22 de ani, bănuit de comiterea faptei. La controlul corporal, poliţiştii au găsit asupra sa bunurile sustrase, acestea fiind predate persoanei vătămate.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Tineri cercetați pentru săvârșirea unei infracțiuni de furt

Urmare a sesizării din data de 17 iulie a.c., privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, poliţişti din cadrul Poliției stațiunii Neptun au depistat doi tineri, de 19, respectiv 24 de ani, ambii din municipiul Mangalia, bănuiți de comiterea faptei.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că cei doi i-ar fi sustras unei femei, în timp ce se afla în incinta unui imobil din stațiunea Olimp, un telefon mobil și 1.700 de lei. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 8.600 de lei, a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 22 iulie a.c., în jurul orei 23.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, însă acesta a refuzat.

La data de 22 iulie a.c., în jurul orei 23.20, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 52 de ani, care a condus o autoutilitară pe DN 22A, către orașul Hârșova, iar la un moment dat a surprins și acroșat un pieton care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, se deplasa pe partea carosabilă. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.