“LUIGI MICHELETTI” A AJUNS LA ASTRA!


Pentru prima dată în cei 24 de ani de când se acordă, premiul Luigi Micheletti a ajuns în România, la Muzeul ASTRA!

Mulțumim acelor oameni minunați care au contribuit la această mare realizare a muzeologiei românești, adâncă recunoștință partenerilor strategici care sprijină Muzeul ASTRA să-și ducă mai departe nobila misiune!

Motivația juriului:

Muzeul este profund implicat în relația cu diversele minorități etnice și a poveștilor lor și depune un efort deosebit în ilustrarea acestor fenomene prin festivaluri, activități culturale și demonstrații practice diverse. Proiectul Patrimoniu deschis este un excelent exemplu despre cât de importantă este colaborarea dintre instituțiile culturale din diferite țări pentru dezvoltarea unor parteneriate solide și a domeniului muzeal ca atare. Acest lucru se poate obține, desigur, doar cu o finanțare corespunzătoare. ASTRA este un muzeu în aer liber inovativ și creativ, punând în valoare colecția sa uriașă și bogată prin abordarea unor probleme contemporane precum migrația, sustenabilitate și biodiversitatea. Transmitem sincere felicitări pentru toate realizările de până acum și așteptăm cu nerăbdare să vedem și mai multe inovații în viitor.

UMP – Fonduri Patrimoniu Museene i Sør-Trøndelag European Museum Academy Fondazione Luigi Micheletti Consiliul Judetean Sibiu