LUCRĂRILE LA PROMENADA DIN EFORIE NORD SE VOR FINALIZA ÎN LUNA IUNIE

Turiștii din Eforie Nord sunt întâmpinați pe plajă cu mesajul „Accesul Interzis”! Lucrările la promenadă nu vor fi încheiate mai devreme de 15 iunie. De-a lungul timpului, tărâmurile au fost lăsate pradă valurilor, iar acum autoritățile par să nu mai facă față fenomenului de eroziune. Ultima dată, malurile s-au surptat chiar pe timpul lucrărilor de consolidare.

Cândva atracția vizitatorilor care alegeau special aceste zone pentru a-și petrece vacanța la mare, acum falezele înalte din Eforie s-au transformat în adevărate capcane. Ultima dată malurile s-au surpat pe o distanță de 50 de metri, chiar în zona cea mai populată a stațiunii. De atunci, plajele din Eforie Nord sunt închise. Turistii nu se pot bucura de priveliste întrucât lucrarile de consolidare nu au reusit sa rezolve problema malulilor care se surpa vazand cu ochii. Nici localnicii nu au curaj să calce în zonă. Oamenii se tem să nu cadă în apele adânci de peste 10 metri.

În jur, nici urmă de turiști. Doar muncitorii care lucrează la consolidarea falezelor. O muncă de sisif.

Lucrările sunt realizate atât de specialiștii de la Apele Române, care se ocupă de zona din proximitatea apei cât și de cei de la Primăria Eforie, care lucrează pentru consolidarea falezei și refacerea promenadei.

Chiar dacă oamenii încearcă acum să găsească soluții pe termen lung, nimeni nu poate să garanteze că malul nu se va surpa din nou. Cert este că procesul de eroziune a plajei ar putea duce la dispariția acestei zone de pe harta litoralului românesc.