Arhive

LUCRAREA ÎNCEPUTĂ ŞI ABANDONATĂ DE CNADR AFECTEAZĂ VIAȚA MAI MULTOR LOCUITORI DIN LOCALITATEA CRUCEA

Comuna Crucea din judeţul Constanţa se confruntă de mai mulți ani cu o problemă. O investiţie de amploare începută de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale este abandonată și face viaţa un chin pentru mii de oameni atât din comună cât şi din localităţile limitrofe. Fără trotuare, cu şanţuri şi gropi pe marginea drumului, copiii sunt nevoiţi să-şi croiască drum spre şcoli şi grădiniţe printre maşinile care tranzitează în viteză Drumul European 60.

Problema a început în 2010, când CNADNR a demarat un amplu proces de reabilitare a Drumului care leagă Constanţa de Hârşova. Acesta viza refacerea carosabilului, a rigolelor de scurgere a apei şi a podeţelor de acces în curţile oamenilor. Lucrările au fost începute, s-a decopertat asfaltul, s-au spart trotuarele pentru a face rigole şi podeţe, însă la un moment dat lucrările s-au oprit. Din cauza acestei situații toamna şi iarna, copiii ajung la şcoală plini de noroi şi uzi la picioare. Primarul Gheorghe Frigioi recunoaşte că este exasperat de această problemă care trenează de ani de zile.

Edilul spune că localitatea arată ca după război şi doar din cauza celor de la CNADNR. Însă locuitorii nu cunosc vinovații. Ei trebuie să meargă prin noroaie sau pe şosea pentru a ajunge la şcoală sau la biserică.