Arhive

LEGEA VOLUNTARIATULUI A TRECUT DE PLENUL CAMEREI DEPUTAȚILOR CU 302 VOTURI „PENTRU”

Voluntariatul se va face cu contract şi va fi recunoscut ca experienţă profesională. Camera Deputaţilor a adoptat cu majoritate de voturi, legea ce reglementează acțiunile de bună voie. Mihai Sturzu, deputatul PSD a declarat că cea mai importantă prevedere a actului normativ se referă la faptul că încheierea unui contract de voluntariat va fi obligatorie, astfel încât să nu se mai apeleze la munca la negru.

În România voluntariatul va fi recunoscut ca experienţă profesională, astfel încât tinerii care în timpul studiilor participă la acţiuni de voluntariat vor putea să-şi găsească mai uşor locuri de muncă. La inițiativa lui Mihai Sturzu, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, cu majoritate – 302 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi o abţinere – proiectul de lege care reglementează activitatea de voluntariat în România.

„Sper ca de acum înainte tinerii din România să participe mai mult la acţiuni de voluntariat, pentru că, de fapt, principalul beneficiar al voluntariatului este chiar voluntarul însuşi”, a menţionat Sturzu. sursa ro.știri

Perioadele de implicare în activități vor fi recunoscute prin certificate de voluntariat.