Arhive

Lansarea noii ediții a Programului Femeia Antreprenor

​Senatorul AUR, Sorin Cristian Mateescu, a adresat ministrului Ștefan-Radu OPREA – Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului interpelarea “lansarea noii ediții a Programului Femeia Antreprenor”, prezentată în şedinţa Plenului din 12.03.2024:

Domnule ministru, având în vedere informațiile recente conform cărora MEAT (Ministerul Economiei și Mediului de Afaceri) pregătește o nouă ediție a Programului Femeia Antreprenor și că procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis se află în consultare publică, vă solicit mai multe detalii referitoare la criteriile de acordare a finanțărilor nerambursabile prin acest program:

  1. Care sunt criteriile de eligibilitate pentru participarea la Programul Femeia Antreprenor în noua ediție? Există modificări semnificative în comparație cu criteriile ediției anterioare?
  2. În cazul în care unele persoane au depus cereri de finanțare în cadrul ediției anterioare și au fost considerate neeligibile, vor avea posibilitatea să depună din nou cereri în cadrul noii ediții a programului?
  3. Care sunt domeniile și tipurile de proiecte considerate eligibile pentru finanțare în cadrul Programului Femeia Antreprenor? Există limitări sau restricții cu privire la tipurile de investiții sau achiziții finanțate?
  4. Care este suma maximă pe care o poate primi un beneficiar al Programului Femeia Antreprenor în cadrul acestei ediții? Există un plafon maxim pentru finanțările nerambursabile acordate prin acest program?
  5. Care este estimarea numărului de beneficiare pentru anul 2024 și care este bugetul total alocat pentru această nouă ediție a programului?
    Vă mulţumesc.
    Solicit răspuns în scris și verbal. Senator AUR, Sorin Cristian MATEESCU