Arhive

Lansarea albumului „Order 7161” la Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu va găzdui, joi, 26, mai, de la ora 17.00, lansarea albumului „Order 7161”, al artistului fotograf Marc Schroeder. Mai multe detalii vă rugăm să găsiți în atașament.
Reamintim că tot joi, 26 mai, de la ora 19.00, la Sala Thalia, invităm publicul la un concert simfonic susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu alături de solista Anik Schwall – violoncel, sub conducerea muzicală a dirijorului Carlo Jans.

Evenimentul pe care îl organizăm în colaborare cu Ambasada Marelui Ducat de Luxemburg în România, Ministerul Culturii din Luxemburg și Consulatul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu are o însemnătate deosebită în virtutea frumoasei relații de prietenie dintre Sibiu și Luxemburg, cele două Capitale Culturale ale Europei în 2007.

Joi, 26 mai 2022, ora 19.00, Sala Thalia
CONCERT SIMFONIC
Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Carlo Jans
Solistă: Anik Schwall – violoncel
Eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Marelui Ducat de Luxemburg în România, Ministerul Culturii din Luxemburg și Consulatul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu.
asCULTă:
Marco Pütz – Moods
Sorin Lerescu – Simfonia a VII-a (primă audiție absolută)
Max Bruch – Kol Nidrei op. 47 pentru violoncel și orchestră de coarde
Alexander Glazunov: Chant du Ménestrel pentru violoncel și orchestră

ORDINUL 7161 – UN ALBUM DESPRE AMINTIRE

ORDER 7161 – EIN FOTOBUCH ÜBER DAS ERINNERN

Marc Schroeder a stârnit interesul cu un proiect fotografic intitulat „Order 7161”, care în ultimii ani a putut fi văzut în mai multe expoziții atât în România, cât și în Germania.

“Portretele realizate între anii 2012 și 2015 cu 40 de foști deportați, martori ai unor vremuri extrem de dificile, reamintesc de un episod aproape uitat din istoria Europei postbelice.
Între timp, evoluția proiectului a condus la editarea unui album fotografic.
La lansarea de carte, doamna dr. Heinke Fabritius, referent al Biroului cultural pentru Transilvania, va dialoga cu fotograful Marc Schroeder despre opera lui, Mariana Mihu-Plier și Daniel Plier vor citi texte lui Herta Müller, Oskar Pastior și Mariana Gorczyca și la violoncel va cânta Makcim Fernandez Samodaiev.”

Evenimentul este o rezultatul unei cooperări între referenta Biroului cultural pentru Transilvania și Consulatul Onorific al Marelui Ducat de Luxembourg la Sibiu sub patronajul Ambasadei Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu.
Când: 26 mai, orele 17.00
Unde: Chimnița Filarmonicii de Stat Sibiu
Intrare liberă