Arhive

Lansare de carte la Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște

Lansarea cărții cu titlul: „Persoanele vârstnice: clienții serviciilor sociale sau Mădulare ale Trupului lui Hristos” a avut loc la ​Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște, jud. Sibiu.

Această lucrare remarcabilă atrage atenția asupra unor probleme cruciale în domeniul asistenței medicale și sociale.

Cartea abordează teme sensibile, dar esențiale, cum ar fi îngrijirea și protejarea persoanelor vârstnice, precum și rolul bisericii în a ajuta comunitățile locale să facă față problemelor de sănătate psihică și socială. Cartea evidențiază importanța îngrijirii vârstnicilor și modul în care aceștia pot fi ajutați să ducă o viață mai bună prin intermediul serviciilor medico-sociale specializate.

În această lucrare se mai abordează subiectul valorii fiecărui individ și a modului în care acesta poate fi integrat în societate, indiferent de problemele de sănătate sau de vârstă. Lucrarea explorează, de asemenea, modalitățile prin care biserica poate oferi sprijin și încurajare celor care se confruntă cu probleme medicale sau sociale.

Cartea este scrisă de o autoare cu experiență în domeniul asistenței medicale și sociale, oferind astfel o perspectivă autentică și bine informată asupra problemelor tratate. Lansarea a fost un succes, interesând deopotrivă atât cititori din comunitatea locală, cât și profesioniști din domeniul asistenței medicale și sociale.

Alături de autoare, managerul Alexandru Virgil Chera a invitat si personalități din Sibiu: criticul și eseistul Ion Dur, lect. univ. dr. Tiberiu Costăchescu, preot dr. Mihai Petian si părintele Mănase Virgil care a ajutat la organizarea evenimentului.

Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște este mândră să fi fost gazda acestui eveniment important și felicită autoarea pentru că a abordat un subiect cat se poate de sensibil și complicat în societatea zilelor noastre.

​”Printr-o angajare plenară a spiritului, a spus profesorul Ion Dur la încheierea întâlnirii, oamenii pot fi nu tineri și bătrâni, ci tineri de diferite vârste.”