Procesiunea de Paşte pentru credincioşii din Sibiu a devenit deja o tradiție. Soborul de preoţi condus de Înaltpresfințitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat un ceremonial religios special. Evanghelia a fost citită în 14 limbi, pentru a puncta unitatea de credinţă a întregii Biserici. După slujba oficiată de la Catedrală, credincioşii au paricipat la tradiţionalul pelerinaj de Paşte, în zona centrală. Icoana Învierii şi moaştele Sfântului Andrei Şaguna au fost purtate prin oraş, vestind tuturor marea minune.
Credincioşii ortodocşi au participat și anul acesta în număr mare la A doua Înviere oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. După slujbă, Mitropolia Ardealului şi Arhiepiscopia Sibiului au organizat procesiunea de Paşte.
Slujba de a doua Înviere a dus în inimile sibienilor, din nou bucuria Sărbătorilor pascale. Credincioșii au ascultat Evanghelia în 12 limbi. Apoi conduşi de zeci de preoţi şi de Metropolitul Ardealului, au plecat în procesiune prin centrul oraşului. Cu toţii au adus slavă Mântuitorului prin cântece religioase şi rugăciune.
„Pelerinajule este o formă de manifestare dinamică a credinţei. Credinţa nu este ceva static, nici ceva personal, ci este o manifestare comună”, a spus ÎPS Laureţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.
„Este semn al unităţii poporului cu Biserica, şi al Bisericii cu poporul, care nu poate exista fără popor. Dar nici unii, nici alţii nu pot exista fără Hristos Cel Înviat”, a spus preotul Constantin Necula.
În contextul celor declarate, și anul acesta procesiunea a adunat sute de sibieni, care şi-au unit rugăciunile aduse Mântuitorului.
După procesiune, la Reşedinţa Mitropolitană din Sibiu apropiaţii Bisericii au fost invitați la o recepţie oficială de Paşte.
Leave a Reply