Arhive

LA BARĂCILE DIN CARTIERUL GARĂ OAMENII TRĂIESC CA ÎN EVUL MEDIU

Municipiul Medgidia, zona Gară, cartierul barăci . Incă de când pășești pe drumul ce duce către acești oameni, poți observa ruptura de la civilizația urbană. Mormane de gunoaie, buruieni de aproape 2 m și un drum nepietruit. Toate te duc cu gândul la un cartier rural.

În această zonă mărginașă locuiesc oameni. Cei mai mulți dintre ei nu au niciun venit în afara alocațiilor copiilor şi spun că pentru ei autorităţile locale au avut … doar promisiuni.

În această zonă fiecare om are o nemulțumire. Aşa că am încercat să le aflăm povestea. Femeia din imagini ne-a prezentat cu lacrimi în ochi situația în care trăieşte alături de familia ei. Soțul nu are loc de muncă, deşi a solicitat unul în nenumărate rânduri nimeni nu l-a ajutat. Ca și cum nu ar fi de ajuns unul dintre copii, are handicap.

Oamenii din acest cartier sunt supărați pe edil. Mizeria și buruienile din zonă au dus la apariția șerpilor. Spun că sunt speriați și se gândesc la pericolul la care sunt supuși mai ales copiii.

Oamenii sunt nemulțumiți de situația din cartier. După ce că sunt amărâți, nu mai au nici siguranță. Şi asta deoarece sunt multe persoane care nu respectă legea, ceea ce face ca în acest cartier scandalurile să fie la ordinea zilei.

Am vorbit cu primarul. Acesta cunoaște situația oamenilor din cartierul de barăci, din zona Gării. Cum îi poate ajuta?

Ne-am despărțit de acești oameni, cu multă tristețe. Chiar dacă trăiesc într-o zonă mărginașă fac parte totuşi din Municipiul Medgidia şi este normal să beneficieze de aceleași facilități ca toți ceilalți locuitori. Nu le rămâne decât speranţa ca cei care le-au promis nenumărate facilităţi şă își respecte cuvântul…