Arhive

14 TINERI AU PICAT TESTUL DUPĂ CE AU ÎNCERCAT SĂ COPIEZE

Scandalul fraudelor de la examenul de bacalaureat de anul trecut nu a reprezentat nicio lecție pentru elevi. 14 tineri au picat testul după ce au încercat să copieze și au fost dați afară din salile de examen. În loc să învețe, unii s-au bazat pe telefoane mobile și fițiuci, însă au fost depistați la timp și excluși de profesorii supraveghetori.

Județul Constanța nu a fost ocolit de fraude la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat. Anumiți elevi au preferat să copieze în loc să învețe și și-au primit “răsplata”. 14 tineri au fost dați afară din examen.

Anul trecut procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în judecată 12 profesori, elevi și părinți din Mangalia, acuzați de fraudarea bacalaureatului la Liceul Tehnologic “Ion Bănescu”. Ca o consecință, la liceul cu probleme nu s-a organizat examen de bacalaureat în acest an. De această dată, un elev al Liceului Teoretic “Callatis” din Mangalia a încercat să copieze cu ajutorul telefonului.

Probleme au fost și în București, acolo unde anul trecut au fost trimise autocare pentru a duce circa o sută de elevi la audieri. Asta după ce tinerii care au susținut examenul ar fi încercat fraudarea BAC-ului.

Elevii prinși copiind au susținut examenul în diferite localități precum Mangalia, Medgidia, Cobadin, Cernavodă, însă și la licee cu pretenții ca „Mircea cel Bătrân” sau Colegiul Național de Arte „Regina Maria”.Tinerii eliminaţi nu mai au dreptul să participe la următorele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.