Arhive

JANDARMII I-AU PRINS CU LEMNE FURATE

Joi, 12 martie, în jurul orei 14.30, un echipaj de jandarmerie împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Stejaru, judeţul Tulcea, au depistat în zona localităţii Neatârnarea doi bărbaţi care transportau cu două atelaje hipo material lemnos.

Din primele verificări, a reieşit faptul că D. Claudiu de 33 ani şi D. Constantin de 36 ani, ambii cu domiciliul în localitatea Sarighiol de Deal, comuna Beidaud, judeţul Tulcea, au tăiat ilegal şi au sustras material lemnos din pădurea „Ciripciu” aparţinând Ocolului Silvic Stejaru.

Cei 2,042 mc de lemne, în valoare de 1031,25 lei au fost indisponibilizați şi predați reprezentantului Ocolului Silvic Stejaru.

Celor în cauză le-au fost întocmite acte de constatare pentru: Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional – faptă prevăzută şi pedepsită de art. 108, alin. (1), lit. a) Cod Silvic.

Actele procedurale întocmite au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag pentru continuarea cercetărilor.
sursa foto: svnews.ro