Arhive

JANDARMII CONSTĂNȚENI PREZENȚI ÎN CADRUL SĂPTĂMÂNII VOLUNTARIATULUI

Jandarmii constănţeni s-au alăturat şi anul acesta voluntarilor prin acţiuni menite să marcheze Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV), eveniment ce aduce împreună în fiecare primavară organizaţii, instituţii şi companii care vor să celebreze public spiritul voluntariatului.Astfel în data de 15 mai a.c., militarii din cadul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au dat curs invitaţiei de a participa alături de Asociaţia Civicum Voluntaris şi partenerii acesteia la activitatea numită „Ai carte, ai parte!”.

Această activitate, care se încadrează voluntariatului corporatist, a constat în donarea de cărţi, din biblioteca proprie, pentru copii cu vârste cuprinse intre 3-15 ani.
Cărţile strânse au fost donate mai departe bibliotecii Grădiniţei şi Şcolii Gimnaziale din comuna Mircea Vodă, judeţul Constanţa, pentru completarea fondului de carte cu lucrări ale clasicilor români şi ai literaturii universale pentru copii şi adolescenţi.

Atât elevii, cât şi cadrele didactice au primit cu multă bucurie carţile oferite, iar copiii au mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acţiunii prin prezentarea unui mic spectacol.

Azi, 16 mai, a.c., începând cu ora 12.00, jandarmi din cadul IJJ Constanţa participă alături de pompieri şi alţi donatori la acţiunea iniţiată de Asociaţia Sprijin pentru Cetăţeni în Campania de donare de sânge desfăşurată sub sloganul „Sângele Salvează Zâmbete”.
Scopul campaniei constă atât în ajutarea spitalului şi a pacienţilor ce au nevoie de transfuzii, cât şi a copiilor din centrele de plasament pentru care se vor achiziţiona jucării şi fructe pe baza tichetelor primite în urma procesului de colectare.