Arhive

Jandarmii constănţeni la datorie în week-end

În  acest sfârşit de săptămână, peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor fi zilnic la datorie, acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

        Totodată,  jandarmii constănţeni, alături de lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, I.S.U. Constanţa şi Poliţiei Locale  vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice la o serie de evenimente organizate în zona de responsabilitate.

Oamenii legii vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a meciurilor de fotbal C.S. Axiopolis Cernavodă – A.C.S. Mostiştea Ulmu şi  F.C. Viitorul II – C.S.M. Înainte Modelu, precum şi   ameciului de rugby C.S. Năvădari – C.S.M.Ştiinţa Petroşani .

Totodată, jandarmii constănţeni vor avea în vedere şi asigurarea măsurilor de ordine publică la secţia de votare înfiinţată la Constanţa cu ocazia alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, fiind prezenţi şi în zona localităţii Ovidiu, unde s-a instituit măsura de carantină zonală.

          În contextul actual privind prevenirea și răspândirea virusului SARS-CoV-2, accesul publicului în arenele sportive nu este permis, efectivele de ordine fiind prezente în zonele adiacente stadioanelor pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și pentru supravegherea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid -19.

          Prezența Jandarmeriei în spaţiul public este destinată creșterii gradului de siguranță a cetățenilor și rezolvării cu celeritate a eventualelor incidente în domeniul ordinii publice.

În vederea prevenirii unor evenimente neplăcute, recomandăm participanților să respecte indicațiile organizatorilor, să respecte măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS Cov 2, să evite implicarea în conflicte, să acorde atenție bunurilor personale, să supravegheze copiii și să anunțe cel mai apropiat echipaj de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.