Arhive

GRUPARE INFRACȚIONALĂ, DESTRUCTURATĂ DE POLIȚIȘTI

Urmare a 69 de percheziții efectuate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, la data de 11 noiembrie 2020, au fost puse în aplicare 111 mandate de aducere.
40 de persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de noi substanțe psihoactive, precum și spălare de bani au fost reținute.

Au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 800 de grame de cannabis, 1 kilogram de substanță pulverulentă (substanță cu efect psihoactiv), 14 bucăți de melatonină, 51 de comprimate de ecstasy, 15 grindere, 10 cântare, 955 de pliculețe autosigilante goale și 4.000 de țigarete susceptibile a proveni din activități de contrabandă.

De asemenea, polițiștii au ridicat 93 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 7 laptopuri, 3 tablete, 3 harduri externe, 5 stick-uri de memorie, 12 carduri de tip micro-SD, materiale pirotehnice, precum și o bijuterie din aur, 1 pistol airsoft, 46.520 de lei, 6.420 de euro și 100 de lire sterline.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța a dispus reținerea, pe bază de ordonanță, a 40 de persoane, care au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța. Pentru alte două persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

În cursul zilei de astăzi, vor fi formulate propuneri de arestare preventivă pentru cele 40 de persoane reținute și pentru 4 persoane arestate în alte cauze.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliție Română.

La activități, au participat polițiștii Inspectoratului de Polițe Județean Constanța, brigăzilor de combatere a criminalității organizate București și Galați și din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime.

La acțiune au participat și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.