Arhive

Jandarmii constănţeni cinstesc eroii neamului

Ziua prăznuirii Înălţării Domnului este şi ziua de pomenire a Eroilor Neamului, ocazie cu care jandarmii constănţeni au desfăşurat o serie de activităţi prilejuite de această dublă sărbătoare.

Începând cu ora 08.30, la Capela Jandarmeriei de la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, a fost oficiată Sfânta Liturghie, apoi a fost săvârşită slujba de pomenire a celor care s-au jertfit pentru ţară şi neam.

Reprezentanţii unităţii noastre au participat la ceremonialul militar şi religios, organizat de către autorităţi la Cimitirul Central din Constanţa. Totodată, jandarmii constănţeni au asigurat măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor organizate cu acest prilej la Constanţa.

transmit reprezentanții IJJ

În România, Zilei Eroilor i s-a conferit statutul de sărbătoare naţională.

Începând din 1920, comemorarea eroilor căzuţi în război – Ziua Eroilor – se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paşti, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Înălţării Domnului.

Astfel, în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.