Arhive

IPJ CONSTANȚA: ACTIVITATEA POLIȚIȘTILOR

 

Mandat pus în aplicare de poliţiştii constănțeni

La data de 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au depistat un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Cuza Vodă, județul Constanța, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Bărbatul a fost escortat şi introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Bănuiți de comiterea unor infracțiuni de furt și tentativă de tâlhărie, reținuți de polițiștii constănțeni

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de furt din locuință și tentativă de tâlhărie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale și cei ai Secției 4 Poliție Constanța, au depistat trei tineri, cu vârste între 16 și 22 de ani, din Mangalia, respectiv orașul Negru Vodă, bănuiți de comiterea faptelor.
Astfel, în intervalul 27 noiembrie – 6 decembrie a.c., cei trei tineri ar fi comis trei furturi din locuințe și două tentative de tâlhărie, pe raza municipiului Constanța.
Prejudiciul în valoare de aproximativ 2.500 lei a fost recuperat în proporție de 80% și predat persoanelor vătămate.
Polițiștii constănțeni i-au reținut pe tineri pe bază de ordonanțe, pe o perioadă de 24 de ore, introducându-i în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, urmând ca la data de 7 decembrie a.c. să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bănuiți de comiterea unor infracțiuni de furt, identificați de polițiștii constănțeni

La data de 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța au depistat un tânăr, de 18 ani, din Constanța, care ar fi sustras, dintr-un magazin din Constanța, o pereche de încălțăminte.
Prejudiciul de 129.90 de lei a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

La data de 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța au depistat o femeie, de 47 de ani, din Constanța, care ar fi sustras, dintr-un magazin din Constanța, mai multe produse alimentare.
Prejudiciul de 43.80 de lei a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

La data de 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Constanța au depistat doi tineri, de 15, respectiv 21 de ani, din Constanța, care ar fi sustras, dintr-un magazin din Constanța, o pereche de încălțăminte.
Prejudiciul de 39 de lei a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Activitatea rutieră

La data de 6 decembrie a.c., ora 11.20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 57 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost condus la spital pentru a i se preleva probe biologice.

La data de 7 decembrie a.c., ora 01.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr, de 25 de ani, din localitatea Turcoaia, județul Tulcea, care a condus un autoturism, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Tânărul a fost condus la spital pentru a i se preleva probe biologice.

În cauze au fost întocmite dosare penale.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE IPJ CONSTANȚA