Arhive

Introducerea caselor de marcat ca obligație pentru un profesor, care dă câteva ore de meditații în afara programului de lucru, pare o măsură cu totul disproporționată…

Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat un Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități. Astfel dascălii trebuie să își declare veniturile și să aibă casă de marcat.

Din punctul de vedere al senatorului PSD, Felix Stroe, “câștigurile profesorilor din meditații nu sunt ilicite…”

“Problema câștigurilor din meditațiile profesorilor este una veche. Nu sunt câștiguri ilicite! Ea a fost generată de lacunele sistemului de învățământ – încă dinainte de ’89 – dar și de carențele sistemului de salarizare, deficitar și discriminatoriu cu dascălii noștri. Oameni cu o îndelungată pregătire profesională au fost plătiți zeci de ani sub nivelul unor muncitori cu studii medii!”

Felix Stroe, senator PSD

Felix Stroe a declarat că noua dilemă – a caselor de marcat, pentru indiferent câți elevi are un profesor la meditații – își are originea în guvernarea Cîțu, care într-un exces de zel, pentru acoperirea găurilor provocate de proasta guvernare și „de comenzile aberante de vaccinuri făcute de USR”, a început să pună presiune pe micii contribuabili.

“Sigur că e normal ca orice persoană care obține venituri extrasalariale să plătească impozitele. Dar, în același timp, introducerea caselor de marcat ca obligație pentru un profesor care dă câteva ore de meditații în afara programului de lucru pare o măsură cu totul disproporționată, cel puțin în raport cu taxele obținute de stat din astfel de venituri. Și cu reala evaziune fiscală mare!

Partidul Social Democrat consideră că prevederea din Ghidul ANAF referitoare la casele de marcat pentru profesorii care dau meditații ar trebui modificată astfel încât să se ajungă la o soluție aplicabilă.”

Felix Stroe, senator PSD