INTERPELAREA SENATORULUI AUR, SORIN CRISTIAN MATEESCU, ADRESATĂ MINISTRULUI IOANA MIHĂILĂ

În şedinţa Plenului din 23.06.2021, senatorul AUR Sorin Cristian Mateescu a interpelat ministrul sănătății cu privire la situația cazurilor de COVID din județul Constanța.

Doamnă ministru, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.949 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.254 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În acest moment, sunt 14 persoane internate (nicio persoană din alte județe). De asemenea, la nivelul județului sunt 586 de persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr total de 10 persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 527 de cadre didactice, 1.310 elevi, 272 de studenți și 162 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 8 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 6 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 0 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 0 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 80 de teste antigen rapide și 336 de teste RT-PCR.

În acest sens vă solicit doamnă ministru să precizați ce măsuri se au în vedere pentru a încadra județul Constanța în scenariul verde și pentru a fi eliminate anumite acțiuni de carantinare specifice, mai ales că avem spitale care nu mai au internați nici un bolnav de coronavirus?

Vă mulţumesc.
Solicit răspuns în scris și verbal/oral.

Sorin Cristian Mateescu, senator AUR de Constanța.
Sorin Cristian Mateescu, senator AUR