Întâlnirea ministrului apărării cu vicepreședintele pentru Europa Centrală și de Est al Lockheed Martin

 Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întalnit marți, 21 iulie, la sediul MApN, cu Dennis Göge, noul vicepreședinte pentru Europa Centrală și de Est al companiei Lockheed Martin.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte referitoare la stadiul implementării programelor de înzestrare aflate în derulare cu această companie, precum și cele aflate în etapa de operare şi suport precum avionul multirol F-16, sistemele sol-aer PATRIOT, lansatorul multiplu de rachete cu bătaie mare – HIMARS, radarele de mare distanță sau radare pentru supraveghere la înălțimi mici și medii.

Ministrul Ciucă a subliniat importanța cooperării dintre compania Lockheed Martin și operatorii din industria de apărare din România, în vederea asigurării securității aprovizionării și a transferului de tehnologie pentru mentenanța și producerea echipamentelor militare în țara noastră. De asemenea, a  evidențiat potențialul pe care România îl are în domenii-cheie pentru dezvoltarea noilor echipamente militare precum tehnologia informației și a punctat disponibilitatea MApN de a sprijini programe comune de cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiilor militare de înaltă performanță.