Arhive

INSPECTORII OPC AU VERIFICAT MAI MULTE LOCAŢII DIN STAŢIUNEA MAMAIA

Kaizer expirat de luna trecută, carne tocată alterată sau pește congelat ținut în saci de gunoi. Toate ajungeau pe masa turiştilor cazaţi în două hoteluri din staţiunea Mamaia, dacă nu erau descoperite inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. În urma acţiunii bucătăriile hotelurilor au fost închise, iar patronii amendaţi!

Litoralul este plin de turişti, dar şi de probleme. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au închis bucătăriile din două hoteluri de lux din staţiunea Mamaia. Acestia au găsit acolo alimente expirate şi alte nereguli. Reprezentanţii OPC spun că acest lucru se întâpmlă doar atunci când află de controale. O parte din mâncarea controlată de inspectorii OPC era alterată, iar unele dintre semipreparate nu aveau etichete.

Unul dintre administratorii de hotel susţine că vina este numai a bucătarilor, iar produsele găsite nu erau pentru turişti. Produse expirate, mezeluri şi carne stricată. În ultima clipă, cei din conducerea autoservirii au aruncat în gunoi produsele despre care ştiau că nu sunt în regulă, astfel că cei de la OPC au găsit cantităţi mari de alimente alterate în gunoaie. În timpul controlului, restaurantul era plin de turişti.

Patronii celor două unităţi de alimentaţie publică verificate au primti amenzi între 2000 şi 4000 de lei pentru produsele expirate, iar pentru cele care nu aveau etichete între o mie şi 10 mii de lei.