Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 12.40, polițiști din cadrul Poliției muniicpiului Medgidia au identificat un bărbat, de 40 de ani, care a condus un autoturism pe strada Independenței din municipiul Medgidia, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Secției 4 au identificat un bărbat, de 38 de ani, care a condus un autoturism pe strada Constantin Bobescu din municipiul Constanța, având plăcuțele cu numere de înmatriculare expirate. Totodată, bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 22.50, polițiști din cadrul Secției 4 au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism pe strada Alba Iulia din municipiul Constanța, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.

Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!”

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au deplasat în gara din municipiul Constanța, unde au desfășurat activități de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, împreună cu polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța.

Polițiștii au purtat discuții cu tinerii și adolescenții, informându-i despre riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectă regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.

De asemenea, polițiștii le-au oferit persoanelor din zona gării Constanța materiale preventive care conțin un cod QR cu care se poate viziona online un material video, care prezintă efectele electrocutării de pe vagonul unui tren.

În scopul prevenirii accidentelor produse prin electrocutare în zonele feroviare, polițiștii recomandă:

– Nu vă urcați pe vagoanele de tren pentru a vă face poze;

– Nu atingeți cablurile electrice, șinele, trenurile sau orice fel de instalație electrică;

– Evitați să mergeți prin locuri intrerzise nemarcate sau nesemnalizate, care pot avea urmări grave asupra siguranței dumnevoastră în ceea ce privește circulația trenuriilor pe linie de cale ferată;

– Fiți mereu atenți la tren, la zgomete și la vibrații și nu uitați ca trenul are întotdeauna prioritate.

Activitățile preventive desfășurate se subscriu campaniei ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!”.