ÎN URMA DISCUŢIILOR, NU S-A AJUNS LA NICIO CONCLUZIE CU PRIVIRE LA PORTUL CONSTANȚA

Sindicaliștii portuari au acceptat invitația lui Radu Mazăre și s-au deplasat la sediul prefecturii, acolo unde au dezbătut preluarea portului de către Consiliul Local Constanța. Punctele de vedere au fost diametral opuse, iar discuțiile nu au condus la niciun consens.Sindicaliștii amenință că vor continua protestele, iar edilul Constanței ia în calcul organizarea unui referendum local.

Întâlnirea de la prefectură i-a avut ca protagoniști pe edilul Radu Mazăre și președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlacu. Discuțiile au fost extrem de aprinse. Sindicaliștii constănțeni nu vor accepta sub nicio formă ca statul să piardă pachetul majoritar de acțiuni. În opinia lor, chiriile din port trebuie menținute la actualul nivel, pentru că toți armatorii caută porturi unde pot face operațiuni ieftine.

Radu Mazăre își menține declarația inițială. Primarul vrea să reinvestească dividentele obținute, în subvenție la căldură pentru constănțeni. Pe de altă parte, sindicaliștii consideră că portul este un obiectiv strategic important care trebuie să rămână în administrația statului.

El a adus și hârtiile pe care le-au semnat aproximativ 60 000 de constănțeni care sunt de acord cu preluarea unui pachet suplimentar de către autoritatea locală. Sindicaliștii nu au fost de acord și chiar l-au acuzat pe edil că foile sunt semnate de cetățeni care nu au habar ce au semnat.

Protestele vor continua în port până miercuri, iar sindicaliștii au amenințat că vor organiza o amplă manifestare chiar în fața primăriei. De cealaltă parte, edilul Constanței spune că este dispus să organizeze un referenum local cu privire la preluarea portului.