ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI AU FOST VERIFICATE 1.412 VEHICULE

În luna septembrie nspectorii Registrului Auto Român au verificat în trafic 141 de vehicule pe raza județului Constanța. În urma controalelor s-a stabilit că peste 60% dintre autoturismele oprite aveau diverse neconformități de natură tehnică sau legate de acte.

La jumătate dintre mașinile oprite inspectorii RAR au constatat următoarele :

PROBLEMELE DEPISTATE LA AUTOVEHICULE: defecțiuni de proastă funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare; starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor; jocuri anormale la direcție;
defecțiuni ale sistemului de frânare; depășirea nivelului maxim admis de poluare (27,66%); neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice

Aceste vehicule au fost considerate ca neconforme din punct de vedere al securității rutiere.

„Rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România. Și asta deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.” George Adrian Dincă Directorul General al Registrului Auto Român.

În cazul a 18 dintre autoturismele oprite, inspectorii Registrului Auto Român au constatat defecțiuni tehnice majore și au considerat că mașina prezintă pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare. El va putea fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.