ÎN NOUA PROGRAMĂ DE ÎNVĂŢĂMÂNT ELEVII CLASELOR A II-A VOR AVEA FIZICĂ ŞI CHIMIE

De la bastonașe direct la înmulțiri și împărțiri! Ce unii copii au învățat în gimnaziu alții vor învăța în primii ani de şcoală. Decizia a fost propusă de ministrul educației, Remus Pricopie şi face parte integrantă din noua programă Şcolară.

Ministerul Educaţiei a decis că tabla înmulțirii și fracțiile trebuie învățate mai devreme. Din anul școlar 2014-2015, în programa de învățământ a elevilor de clasa a II-a vor face parte fracțiile, tabla înmulțirii, știintele naturii și noțiuni de fizică. Ce cred părinții despre aceste modificări?

Elevii de clasa a II-a vor fi nevoiti sa invete elemente de fizica, precum forta, miscarea, undele si vibratiile, magnetismul si circuitul electric, pe care colegii lor mai mari le invată abia la gimnaziu. Ce cred cadrele didactice despre aceste modificări?

La clasa a doua elevii vor avea de-a face cu noţiuni avansate de matematică şi vor trebui să înţeleagă ce reprezintă materialele conductoare şi izolatoare în cadrul unui circuit electric. De altfel, Ministrul Sănătăţii, a anunţat, că vot fi introduse în programa şcolară ore de educaţie sanitară. În cadrul acestora elevii vor învăţa să acorde primul ajutor.