Arhive

ÎN FIECARE VINERI CREDINCIOȘII SE ÎNTÂLNESC LA LĂCAŞUL DE CULT DIN COMUNA MIRCEA VODĂ

Vineri seară lăcașul mănăstirii Buna Vestire din Mircea Vodă a devenit neîncăpător. Și asta deoarece credincioșii au participat la Taina Sfântului Maslu. La eveniment au fost prezente atât persoane din localitate cât și din zonele limitrofe.

Am stat de vorbă cu oamenii Pentru ei această slujbă reprezintă ocazia de a se tămădui sau ușura suferințele trupești. Însă cel mai important pentru ei că se pot întări sufletește.

Taina Sfântului Maslu este „taina vindecării”. Vindecă atât trupul bolnav cât şi sufletul bolnav de păcate. Preoții spun că fiecare Taină a Sfântului Maslu ne aduce aminte de marea milostivire a lui Dumnezeu aratată față de omul în suferință. Asta a spus și preotul.. în încheierea slubei vineri seară.

Preoții ne spun că au fost atât de multe cazuri de oameni bolnavi care aveau boli incurabile spre care Mântuitorul Iisus Hristos S-a aplecat si pe care le-a vindecat, iar aceasta putere tamaduitoare Domnul Iisus Hristos a lasat-o Bisericii, Apostolilor și urmașilor lor. Aceștia reamintesc oamenilor despre importanța credinței în viața noastră.