Arhive

ÎN CADRUL CAMPANIEI „SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT” PESTE 100 DE MILITARI DIN BUCUREŞTI AU DONAT SÂNGE

În semn de solidaritate, peste 100 de militari au donat sânge în cadrul campaniei „Sacrificiul impune respect”. Şi nu este primul act de acest gen. Militarii au mai donat și cu ocazia zilelor armelor, aniversării unităților din care fac parte sau în momentele în care au dorit să sprijine camarazi aflați în dificultate.

În București, în cadrul proiectului, s-au alăturat militari din structurile centrale ale Ministerului Apărării Naționale și din unități din garnizoană. Activitatea de donare a avut loc la Centrul de hematologie transfuzională din incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central.

Până la finalul anului, militarii Armatei Române doresc să conștientizeze publicul asupra nevoii de respect și prețuire care se cuvin veteranilor, răniților și invalizilor. Deasemenea vor fi ajutați și urmașii celor decedați ca urmare a participării la acțiuni militare.

Acțiunea are ca scop promovarea voluntariatului și creșterea coeziunii sociale , care vizează valori fundamentale ale statului.