„ÎMBRACĂ UN COPIL DE PAȘTE” – CADOURI PENTRU FAMILIILE NEVOIAȘE

În familiile sărace cu mulți copii, Paștele nu înseamnă mai mult de un colț de pâine pe masă. Pentru că nu au bani să le cumpere dulciuri sau cozonaci celor mici, părinții se roagă să fie sănătoși. Chiar și așa iepuraşul trebuie să ajungă şi anul acesta la copiii săraci. În acest sens micuții din cadrul proiectului „În tinda bisercii” au venit în ajutorul iepurașului cu mici cadouri. Paștele nu este doar o sărbătoare a familiei, ci și un bun prilej pentru a întinde o mână celor aflați în nevoie. De aceea copiii și-au unit forțele și împreună cu doamnele din cadrul proiectului s-au apucat de pregătit cadourile.

Micuții au pregătit cu multă dragoste darurile pentru nevoiași. De la îmbrăcăminte și până la dulciuri toate au fost așezate cu grijă în pachete.

Voluntarii au ajuns la Casa Ciobanului din Medgidia. În această zonă trăiesc mai multe familii care zi de zi se luptă să supraviețuiască. Cu zâmbetul pe buze și privirea senină, copiii sărmani așteaptă aliniați ajutoarele de care au atâta nevoie.

Însă, într-o familie sărmană copiii nu știu cum să reacționeze în momentul în care primesc un dar. Timiditatea lor dezvăluie viața grea și plină de neajunsuri pe care o duc.

Acțiunea este una care vine în sprijinul celor care nu se pot bucura de însemnătatea zilei de Paște. Scopul proiectului a avut un caracter educativ menit să sensibilizeze elevii și să le dezvolte iubirea față de aproape.

Paștele este sărbătoarea Luminii şi a speranţei atât pentru cei bogați cât și pentru cei săraci. Ne dorim cu toții să primim lumina cu sufletul curat şi nobil, iar pentru asta trebuie să fim alături de cei care au nevoie de noi. În acest context vă invităm să luăm cu toții exemplul elevilor din cadrul proiectului „ În tinda bisercii”. Fiecare dintre noi poate face o familie fericită de sărbători.