Arhive

I.S.U. CONSTANŢA A SURPRINS OAMENII CU DIVERSITATEA EXERCIŢIILOR DESFĂŞURATE

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” a efectuat mai multe exerciţii de simulare ale situaţiilor critice. Aşa se face că oamenii s-au strâns în număr mare pentru a vedea reprezentaţiile echipajelor specializate. Cei mai încântaţi au fost copiii.

În parcarea unul mall din Constanța echipajele I.S.U. Constanța au efectuat mai multe reprezentații de simulare cu privire la situații de urgență cum ar fi descarcerare, evacuarea și îngrijirea oamenilor în caz de incendiu, cutremur, și multe altele.

Echipajele alături de voluntari ce au luat locul victimelor în acest scenariu, au simulat mai multe situații care au apărut pe fondul unui seism.

-Au fost răniți surprinși sub dărămături la interiorul clădirii. Având în vedere numărul mare de victime, prin activarea planului roșu de intervenție s-a înfiintat punctul de triaj medical .

Această operațiune a fost coordonată de către mediul șef UPU SMURD, care a îndrumat toate echipajele de pe ambulanță, atât cele SMURD cât și cele ale Serviciului Județean de ambulanță, dar și cele private.
O altă reprezentație de salvare a fost cea în care a existat un accident rutier și victima din autoturism a fost descarcerată.
După cum era de așteptat, cei mai încântați au fost copiii.

În cadrul evenimentului, au fost și alte exerciții, cum ar fi ridicarea de la sol a unei bărci pneumatice legate de un cadru de fier cu ajutorul presiunii apei, sau pregătirile de urgență a furtunelor pompierilor pentru a stinge un incendiu. Dar pentru copii cele mai palpitante au fost cele în care au participat personal, cum ar fi ștafetele, popice dărâmate cu jet de apă și multe altele.