Arhive

„HANDBALUL EŞTI TU!” – PROIECTUL VINE ÎN SPRIJINUL ELEVILOR ŞI ÎI CONDUCE CĂTRE PERFORMANŢĂ

Proiectul judeţean „Handbalul eşti tu”, a ajuns şi la Medgidia. Specialiştii spun că este un pas important în handbalul feminin deoarece aduce cu sine copiii alături de sport. Astfel că profesorii de educație fizică îşi pot forma echipe, iar cei mai talentaţi jucători pot merge către performanţă.

Sala de Sport Iftimie Ilisei din Medgidia a fost gazda micilor handbaliste. Acțiunea este finanțată de Consiliul Județean, iar parteneri sunt: Direcția judeţeană de Sport, Inspectoratul Școlar Județean, Primăriile în care se desfășoară proiectul dar și alte instituţii.

Prin desfășurarea unor astfel de activităţii se urmărește o educație temeinică în sport, înlăturarea sedentarismului la copii și identificarea viitorilor potențiali campioni.

La cupa „Liga Regiunilor” au participat: Centrul Cernavodă, Centrul Medgidia, Centrul Năvodari, Centrul Cumpăna, Centrul Constanţa,Centrul Satu Nou.

Handbalistele s-au sprijinit unele pe altele în ciuda faptului că au fost adversare. Spun că s-au simțit bine pe teren chiar dacă unele echipe au pierdut.

În sală și-au făcut apariția handbalistele de la CSU Neptun care au intrat în jocul fetelor de gimnaziu care au participat la Liga Regiunilor. Deşi practică sport de performanţă evenimentul le-a făcut să retrăiască vremurile copilăriei şi se declară încântate de faptul că noua generație duce mai departe tradiția handbalului românesc.

Înainte de înmânarea trofeelor toate echipele s-au reunit pentru a face fotografii. Astfel că această zi nu va fi uitată niciodată. Câștigătorii au fost:

Proiectul a început în luna iunie și se va încheia pe 31 decembrie. Organizatorii speră ca și în anii următori, Consiliul Județean să finanțeze Proiectul. De asemenea își doresc ca manifestarea să se extindă și pentru handbalul masculin. Responsabilii au în plan şi organizarea unui meci de handbal între părinţi şi copii. Ideea de la care au pornit fondatorii proiectului a fost educația sportivă care însemnă educație în sănătate, combaterea sedentarismului și găsirea de noi campioane ale României.