Arhive

FITS, ÎN ULTIMA DECADĂ A LUI AUGUST! PREȘEDINTELE FITS: „AVEM NEVOIE DE PUBLICUL SPECTATOR!”

“Iniţial, festivalul trebuia să fie între 11 şi 20 iunie, numai că dorinţa tuturor partenerilor noştri şi a noastră, aţi auzit actorii vorbind înainte, toţi cei care se exprimă pe scenă au nevoie de acest contact miraculos care este făcut cu publicul. Şi din această cauză am dorit să securizăm posibilitatea de a avea secţiunea fizică de spectacole de peste tot, din lume. Am gândit festivalul pe trei paliere: un palier fizic, atât pe scenele în care jucăm de obicei, pornind de la teatru, la Centrul Cultural “Bosoiu”, la Teatrul “Gong”, la “Thalia”, la Fabrica de Cultură, cât şi toate spectacolele outdoor, indiferent de toate măsurile dure care vor fi, de distanţare, de purtarea măştii, avem nevoie de publicul spectator, care să fie alături de noi. Din această cauză am hotărât împreună cu ordonatorul de credite, cu toţi partenerii pe care îi avem, să ducem în luna august festivalul, între 20 şi 29 august“, a declarat astăzi, maestrul Constantin Chiriac, în cadrul unei conferinţe de presă.
De cultură, ACUM, e nevoie mai mult ca oricând!!!

Potrivit unui anunț oficial, accesul la FITS în acest an s-a putea face nu doar cu mască de protecţie, ci şi cu o dovadă că nu ai COVID-19.
“Încercăm să determinăm toate companiile care vin, să poată să vină vaccinate. În acelaşi timp să putem pentru spectacole indoor, să avem de la fiecare spectator care intră, o dovadă fie că a avut COVID sau are un test făcut în ultimele 48 de ore sau că are certificat pentru vaccin. În acelaşi timp suntem în legătură permanentă, chiar alaltăieri am avut o întâlnire cu toate structurile responsabile de la DSU, la Primărie, la Poliţie şi aşa mai departe, şi vom găsi cele mai bune soluţii pentru ca întâlnirea în spaţiile publice să poată să fie certă, sigură şi în acelaşi timp şi sub semnul plăcerii”, a explicat Constantin Chiriac cu… emoția așteptării și pregătirii marelui eveniment, un adevărat brand cultural nu doar la nivel național, ci… mondial. (Sibiunews.net)

“Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va avea loc în acest an! Dar… în cursul lunii august, nu în iunie cum era până acum. „Cu speranţa că până atunci se vor putea ţine cât mai multe spectacole cu public”, a anunţat preşedintele FITS și directorul TNRS, neostenitul maestru, Constantin Chiriac.