Arhive

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ „DAN SPĂTARU” A PUS PUNCT UNUI ALT CAPITOL

S-a tras cortina pentru ce-a de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Dan Spătaru” . Atât finaliștii cât și invitații surpriză au făcut spectacol la Medgidia. Oamenii au fost încântați de prestația artiștilor și de modul de promovare a personalității etalon a orașului – Dan Spătaru.

Finalul ediției din acest an a fost unul de pomină. Tinerii artiști participanți au așteptat cu sufletul la gură în culise să li se strige numele pentru a vedea dacă au câștigat unul din premiile puse la bătaie. Pe rând ei au urcat pe scenă, unde au avut parte de o surpriză. Șapte copilași au împânzit scena cu steagurile reprezentative ale fiecărei țări participante. Medgidia a avut onoarea de a găzdui tinere talente din Albania, Bulgaria, Italia, Moldova, Rusia, Ucraina și evident România.

După ce toți concurenții au primit diplome de participare, au urmat emoțiile finalei unde au fost strigați cei ce au câștigat premiile festivalului.

Locul I a fost ocupat de către o interpretă din Rusia care a fost întâmpiunată cu ropote de aplauze.

Însă posesorul trofeului de anul acesta al Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Dan Spătaru” este un tânăr italian.

Spectatorii prezenți în sală au fost încântați de prestația tinerilor dar și de ideea de a duce mai departe un festival ce poartă numele personalității de renume a Medgidiei, Dan Spătaru.

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, Octavian Ursulescu a fost prezentatorul evenimentului.

După Gala Laureaților, a început mult așteptatul recital ce a fost deschis de către Aurelian Temișan.

Artistul a cântat melodii care aparțineau mai multor genuri muzicale .

Invitații de seamă au fost membri trupei BZN, care mai bine de patru decenii au bucurat oamenii cu muzica lor de excepție.

Oamenii din sală au cântat și au aplaudat greii muzicii ale căror piese le-au bucurat tinerețea. După reprezentația formației olandeze, a urmat o sesiune de autografe și poze unde cei prezenți au avut mari emoții la întâlnirea cu idolii din tinerețe.

După spusele oamenilor Festivalul de anul viitor se așteaptă mult mai bine organizat decât cel de anul acesta.