FELIX STROE VREA INVESTIȚII ÎN PRODUCȚIA DE ENERGIE IEFTINĂ!

Revoltat de explozia ptețului la factura de energie electrică, senatorul social-democrat, Felix Stroe:
“Prețurile din piețele de energie, plătite în final de consumatori, prin facturi, sunt trase în sus de prețurile din piața de echilibrare.
Pare complicat? Poate este. Gândiți-vă totuși cât de puțin par să priceapă din asta guvernanții noștri de azi”.

Din ce arată datele, prețurile au crescut ca urmare a unei intervenții a reglementatorului, ANRE, care a schimbat regulile pe această piață anul trecut!

“Este clar că regulile pieței de echilibrare trebuie schimbate, odată cu noul regulament de funcționare a pieței de energie electrică, ce va trebui adoptat și de România: să sperăm că va fi un singur preț (nu două, ca acum, cel de deficit și cel de excedent), iar limitările legate de prețuri ar trebui eliminate, dar legal și nu „din burtă”!
Personal, consider că singura soluție este reorganizarea sectorului de producție. Adică, în paralel cu verificarea prețurilor umflate artificial la producător (nu prin cerere și ofertă!), să se investească în producția de energie ieftină. Să crească prețurile la energie electrică cu 50% în numai ultimele 6 luni, asta e inadmisibil”, conchide Felix Stroe, senator PSD.