Felix Stroe: „Susțin propunerea partidului nostru, social democrat, de modernizare a sistemului fiscal!”

În opinia senatorului social-democrat, Felix Stroe, corectitudinea, echitatea și solidaritatea trebuie să fie criteriile și valorile care să guverneze acest sistem:

“Vrem să reparam un sistem de taxare debalansat. De aceea, este nevoie atât de supraimpozitarea veniturilor bugetarilor de lux, cât și a pensiilor speciale, pentru a putea susține persoanele defavorizate, salariații cu venituri mici, familiile cu mai mulți copii, pensionarii, agricultura și firmele românești! Aceste categorii trebuie să fie ajutate prioritar de statul român!

S-a vorbit mult și s-a făcut prea puțin pe această temă. Este momentul acțiunii, chiar dacă unii se vor simți lezați, dacă vor protesta, vor face presiuni și amenințări, la nivel parlamentar și guvernamental. Mă refer la cei cu potență economică și financiară. E momentul să fie și să fim solidari cu cei cu venituri mai mici și cu mai puține posibilități!

Mai mult, credem că este perfect legitim ca și marile companii, cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro, să susțină efortul comun pentru românii aflați în dificultate, printr-o contribuție temporară pentru sănătate și educație.”

Felix Stroe, senator PSD
Felix Stroe, senator PSD