Expoziție de fotografie documente „Muzeul Asociațiunii – Rădăcinile admirării satului românesc”

Timp de două săptămâni, sala expozițională a Primăriei Sibiu găzduiește expoziția de fotografie și documente „Muzeul Asociațiunii – Rădăcinile admirării satului românesc”.

Publicul este invitat să descopere prin intermediul fotografiilor, al documentelor și al textelor explicative, primul muzeu național al românilor din Transilvania – Muzeul istoric și etnografic al Asociațiunii, inaugurat în august 1905.

Proiectul cu același nume, cuprinde și un volum tipărit care conține informații despre constituirea muzeului, modul de formare a colecțiilor, personalitățile implicate în acest important demers și importanța sa pentru viața culturală a cetății. Volumul „Muzeul Asociațiunii – Rădăcinile admirării satului românesc” este realizat de Pr. Prof. univ. dr. Constantin Necula și dr. Sorana Maier.

Expoziția poate fi vizitată în timpul programului de lucru al Centrului din incinta Primăriei Sibiu din Piața Mare, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 17.00, iar sâmbăta și duminica între orele 9.00-13.00.

Acesta este un proiect realizat de Asociația Sibiul Cultural și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.