EXERCIȚIU NATO DE AMPLOARE ORGANIZAT DE FORȚELE NAVALE ROMÂNE, ÎN MAREA NEAGRĂ

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu Ermil Chelariu, Consilier Onorific pe strategii de dezvoltare ale județului Constanța, au participat alături de mai multe oficialități la deschiderea oficială a exercițiului multinațional „Sea Shield 21”.

La această demonstrație vor participa peste 2.400 de militari,18 nave de luptă și 10 aparate de zbor aparținând Forțelor Navale ale României, Bulgariei, Greciei, Olandei, Poloniei, Spaniei, Statelor Unite ale Americii și Turciei.

“România deține un rol foarte important, în contextul geopolitic actual, în păstrarea siguranței și integrității Uniunii Europene și a spațiului Nord Atlantic.
În acest sens, verificarea și consolidarea nivelului de interoperabilitate, de cooperare și răspuns al Forțelor Navale Române, cu celelalte structuri militare ale Armatei Române și nu numai, este extrem de importantă. Totodată, participarea Comandamentului Maritim Aliat al NATO, cu gruparea navală permanentă Standing NATO Maritime Group, din care face parte și Fregata Regina Maria, este o validare a profesionalismului și dedicării forțelor armate române, față de valorile și principiile NATO. Am încredere în militarii români și sunt convins că la finalul acestui exercițiu vor raporta cu mândrie . România a demonstrat și demonstrează în continuare că este un partener de încredere în toate operațiunile militare NATO”

a declarat Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.