AMENINȚARE CU BOMBĂ LA JUDECĂTORIA MEDGIDIA [VIDEO]

Amenințare cu bombă la Judecătoria Medgidia. Mai multe echipaje ale Poliției, Jandarmeriei și ale ISU Dobrogea au ajuns la fața locului. Traficul este blocat pe bd. Independenței din municipiu, iar geniștii vor verifica sediul instituției și împrejurimile.

Marți dimineață, în jurul orei 9:00, s-a primit un apel 112, de la un bărbat, care a solicitat să se elibereze Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia, întrucât se va întâmpla o nenorocire. Polițiștii, jandarmii și pompierii constănțeni sunt la fața locului, iar la acest moment se evacuează persoanele din cele 2 instituții.

transmit reprezentanții IPJ Constanța


O amenințare similară există și la Curtea de Apel Constanța. Și acolo intervin autoritățile.

UPDATE ora 10:45
La fața locului se află polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, respectiv ai Poliției municipiului Medgidia, pentru restricționarea circulației în zonele vizate. De asemenea, se asigură perimetrul în zonă, de către polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

La fața locului se află și pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, care asigură zona pentru măsuri de protecție și stingere a incendiilor.

Specialiști pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații efectuează, la acest moment, controlul Curții de Apel Constanța, iar concomitent, pirotehniști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța efectuează controlul Judecătoriei Medgidia.

Toate persoanele din ambele instituții au fost evacuate – aproximativ 400 de persoane.

UPDATE ora 11:25

Cele două echipe de specialiști pirotehniști – din cadrul Serviciului Român de Informații, respectiv Serviciului pentru Acțiuni Speciale – au finalizat activitățile la instituțiile în cauză. Nu au fost descoperite elemente de interes pirotehnic, astfel că, în cel mai scurt timp, activitatea va fi reluată.