Arhive

ELEVII LICEULUI TEORETIC NICOLAE BALCESCU VORBESC DESPRE EDUCAŢIE

O parte dintre elevii Liceului Teoretic Nicolae Balcescu s-a alãturat profesorilor în vederea organizãrii unei ore interactive ce omagiaza educatia. Proiectul se intituleaza „Natura ne aseamana, educatia ne defineste”. Elevii au avut parte de o ora în care au creat poezii, scrisori si multe altele. Totul cu scopul de a le mulţumi profesorilor care si-au pus amprenta asupra formarii lor de-a lungul anilor de liceu.

În cadrul evenimentului dedicat zilei internationale a educatiei, adolescentii au pus in pagina versuri si citate care definesc educatia si profesorii ideali prin prisma liceanului.

Listele ce cuprindeau cuvinte care descriu dascalul perfect au creat subiecte de discutii. In acest mod profesorilor li s-au adus la cunostinta doleantele elevilor.

Profesorii au fost emotionati la auzul poeziilor care le-au fost dedicate. Şi asta deoarece cuvintele puse in pagină de către elevi le-au ajuns la inima din prima clipa.

In cadrul evenimentului elevii au organizat si un joc de cuvinte care să descrie profesorul ideal. Tot cu această ocazie s-au prezentat şi desene care relevă perfectiunea cadrelor didactice. Însă toţi cei prezenţi au ajuns la concluzia ca nu exista oameni perfecti.

Desi la început au fost putin reticenti elevii au reusit totusi sa treaca peste emoţii şi au depăşit pragul de teama pe care il au fata de profesori..

Concluzia este că baza educatiei in formarea copiilor incepe cu primii 7 ani de viata in sanul familiei. Ulterior sarcina le revine şi cadrelor didactice.