Arhive

DOI PROFESORI CORECTORI ȘI UN INSPECTOR ȘCOLAR AU FOST REȚINUȚI PENTRU 24 DE ORE

Cad capete în dosarul mitei de la bacalaureat! Doi profesori corectori și un inspector școlar specializat pe matematică au fost reținuți pentru 24 de ore,la Brăila! Ancheta procurorilor DNA continuă. Aceştia caută dovezi cu privire la neregulile constatate la examenul de bacalaureat.

Procurorii DNA au ajuns la prima oră a dimineții la sediul Inspectoratului Școlar Brăila și au intrat direct în biroul șefului instituției. In paralel, anchetatorii au descins la liceele “Panait Istrati“ și “Nicolae Iorga”.
 
Aproape 200 de teze de examen de la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, cataloage, procese verbale și alte documente școlare vor fi analizate ca probe într-un dosar de luare de mită.
 
Principalii suspecți, Inspectorul Școlar General, Iulian Danielescu și inspectorul de limba română, Adrian Simion, precum și o serie de profesori, dar și elevi au fost conduși la sediul DNA Galați.

În cursul serii trecute, procurorii anticorupție au decis măsura reținerii pentru 24 de ore, în cazul a trei dintre ei.

Manuela Mirela Danielescu, inspector şcolar specializarea matematică, pentru trei infracţiuni concurente de complicitate la luare de mită, Valentin Florin Damian, profesor corector la Colegiul Tehnic „Panait Istrati” și Daniela Haret, profesor corector la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Brăila, ambii pentru luare de mită., Daniela Haret are o vechime de 27 de ani în învățămînt și este unul dintre cei mai apreciați profesori din Brăila. Potrivit unor surse din interiorul anchetei În dosar apare și numele lui Văsii Iulian, cercetat sub control judiciar începând de la data de 08.10.2014 până la finalizarea cercetărilor, pentru dare de mită.