Arhive

ELEVII DIN LOCALITATEA POARTA ALBĂ VOR ÎNVĂȚA ÎN CURÂND ÎNTR-O ȘCOALĂ MODERNĂ

Primăria Poarta Albă investește în actul educațional. Elevii din localitate vor învăța în curând într-o clădire reabilitată și în săli de clasă noi. Cu această ocazie în comună a avut loc lansarea proiectului ,,Reabilitare și extindere Școala cu clasele I-VIII”.

Valoarea totală a proiectului este de 10.323.898,04 lei din care 7.636.444,75 lei reprezintă valoarea eligibilă pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Grupul țintă căruia se adresează prezentul proiect este format din copiii preșcolari și elevii din învățământul primar și gimnazial la niveșul localității Poarta Albă. Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi 385 de elevi care își exercită calitatea de elevi în cadrul școlii cu clasele I-VIII din localitatea Poarta Albă.

Prin activitățile trasate acest proiect va contribui la îmbunătățirea calității în educație . Se va ajunge la dezvoltarea capitalului uman, precum și la dotatrea completă a unității de învățământ cu echipamente IT, conectarea la rețeaua de internet de mare viteză dar și la dotarea cu echipamente didactice a școlii cu clasele I-VIII din localitatea Poarta Albă.

Obiectivele acestui proiect sunt atăt lucrările de extindere ale Școlii cu clasele I-VIII din localitatea Poarta Albă, dar și cele de reabilitare. Extinderea va fi realizată din fundații continue sub șiruri de stâlpi.Acest proiect va atinge obiectivele specifice prin activități ce au fost structurate în patru categorii principale.