Arhive

EDILI „BOGAŢI” LA MEDGIDIA [document]

Medgidia are primar, viceprimar şi consilieri generoşi! Potrivit unei adrese pe care ne-a transmis-o Primăria municipiului toate deplasările în ţară şi în străinătate ale aleşilor s-au făcut şi probabil se vor face în continuare din „resurse financiare personale”. Aşa că vă invităm să aruncaţi o privire pe declaraţiile de avere ale aleşilor şi să concluzionaţi dumneavoastră dacă îşi permit deplasări în străinătate din veniturile pe care le realizează…

Potrivit documentului ar trebui să întelegem că avem aleşi locali care se „sacrifică pentru binele comunităţii” şi vin cu bani de acasă pentru a contribui la dezvoltarea municipiului… Din păcate cetăţenii cărora li se cere votul din 4 în 4 ani au dubii şi nu prea văd această „dezvoltare”… Interesant ar fi ca administraţia să şi dovedească faptul că delegaţiile în ţară şi străinătate se fac cu bani personali. De exemplu primarul, viceprimarul şi consilierii să prezinte facturile prin care au achitat/achită biletele de avion, alimentează autoturismele instituţiei din banii personali, plătesc cazare, masă şi lista poate continua.  Cel mai probabil sunt foarte mulţi cei care cred ceea ce scrie  în acest document. Şi asta pentru că au existat şi există voci care sesizează faptul că mai mari ai oraşului îşi duc copiii la şcoală sau îşi fac cumpărăturile cu maşinile instituţiei… Dar poate că şi asta o fac tot cu „resurse financiare personale”.

În acest context se naşte o întrebare: Dacă sunt atât de darnici aleşii municipiului Medgidia şi vin să sprijine cu bani personali dezvoltarea locală CUM se face că o copie xerox a unei pagini pe care o solicită mass-media în conformitate cu legea 544/2001 costă 5 lei?

Aceste documente sunt publice şi este necesar ca jurnaliştii să aibă acces la ele pentru a informa cetăţeanii care plătesc taxe şi impozite despre cum cheltuie aleşii BANII LOR (ai oamenilor).