Arhive

EDIFICIU NOU, ÎN CENTRUL VECHI DIN CONSTANȚA

O clădire construită acum mai bine de o sută de ani în Centrul Vechi al Constanței se va transforma într-un modern Centru de Excelență în Turism și Servicii. Peste 5 milioane de lei au investit cei din administrația de la malul mării. Asta pentru a crea locuri de muncă și a dezvolta acest sector. Noul Centru de Excelență în Turism și Servicii Tomis va fi ridicat pe ruinele imobilului situat pe strada Nicolae Titulescu Nr.2. Pentru a da o notă boemă construcției, arhitecții vor păstra elementele specifice anului 1908 cînd a fost ridicată clădirea, așa că la exterior vor fi reconstituite fațadele de atunci, iar interiorul va fi complet modernizat.

Clădirea va avea un singur etaj, dar trei nivele funcționale. La subsol vor fi organizate birourile pentru angajați, parterul va fi destinat zonei de expoziții și a spațiilor de socializare, iar la etaj vor fi organizate spații de lucru, pregătire și întruniri. Cei care se ocupă de această lucrare spun că a fost o adevărată provocare să consolideze zidurile șubrezite ale construcției din 1908.

Rezultatele s-au concretizat în consolidarea clădirii unde va fi amenajat noul Centru de Excelență în Turism și Servicii. Sute de constănțeni își vor găsi aici un loc de muncă, iar capitalul atras de noua investiție nu va fi doar unul financiar pentru mediul de afaceri, ci și unul de imagine pentru turiștii care vizitează Centrul Vechi. Termenul de finalizare a lucrării este de 5 iunie 2015.