“E prima lună când indicele inflației e mai mic decât cel din luna precedentă…”

Felix Stroe, senator PSD, consideră că măsurile luate de Ministerul de Finanțe și acest guvern încep să-și arate rezultatele!

“Inflația din ultimele luni nu este un fenomen izolat, din România. Ea nu se datorează în niciun caz unor erori decizionale la nivel guvernamental sau al BNR, ci are cauze mult mai complexe și mai globale.

Bunăoară, în SUA inflația a atins maximul ultimilor 40 de ani.
Preţurile de consum au înregistrat un salt de 8,5%, cea mai mare creştere în ritm anual de după luna decembrie 1981! În plus, este pentru a şasea lună consecutiv când preţurile de consum în SUA înregistrează un salt anual de peste 6%! Și preţurile la benzină au crescut cu 18,3% comparativ cu luna februarie şi au fost responsabile pentru mai mult de jumătate din inflaţie.

Deși suntem supuși unei presiuni inflaționiste puternice, mai ales din cauza factorilor externi și a conjuncturii geo-politice din imediata noastră apropiere, vestea bună e că înregistrăm o tendință de atenuare! E prima lună când indicele inflației e mai mic decât cel din luna precedentă. Deci, măsurile luate de Ministerul de Finanțe și acest guvern încep să-și arate rezultatele!”

Felix Stroe, senator PSD
Felix Stroe, senator PSD