Arhive

DRUMUL DINTRE PEȘTERA ȘI IVRINEZU MARE ESTE CA ÎN EVUL MEDIU

Lipsa fondurilor alocate pentru reabilitarea insfrastructurii rutiere poate conduce uneori la pierderea de vieti omenesti. Valentin Vrabie, edilul comunei Peştera atrage atenţia că la Ivrinezu Mare echipele de pompieri nu au putut interveni in timp util pentru stingerea unui incendiu izbucnit intr-o gospodarie. Drumul aproape inpracticabil dintre Pestera si Ivrinezu Mare, a incetinit echipele de interventie.

Autoritatile locale din comuna Pestera cer ca responsabili sa plateasca pentru interventia intarziata a echipajelor de pompieri. Primarul dă vina pe Regia Judeteana de Drumuri si Poduri si Consiliul judetean Constanta, instituţii care administreaza drumul judetean 223B, dintre Pestera si Ivrinezu Mare.

Drumul judetean 223B nu a mai fost reabilitat de zeci de ani si este considerat un pericol pentru siguranta traficului. Pe acest traseu circula zilnic microbuze cu elevi şi daca este solicitat un echipaj de intervenţie, totul se transformă într-o aventura contra cronometru.

Sperantele cetatenilor ca drumul va fi reabilitat, sunt din ce in ce mai mici. Oamenii par a fi resemnati cu situatia in care se afla.

Drumul care leagă Pestera de Ivrinezu Mareare o lungime de 7 kilometri.