DROGURILE VÂNDUTE LA PLOIEȘTI AU FOST PROCURATE LA CONSTANȚA

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti şi Constanţa au efectuat, astăzi, nouă percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Ploieşti, Constanţa şi Bucureşti în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc.

Conform unui comunicat al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna ianuarie 2014 un număr de opt suspecţi au procurat de pe raza judeţului Constanţa şi a municipiului Bucureşti diferite cantităţi de droguri de risc (aproximativ 300 grame de cannabis), pe care le-au comercializat pe raza judeţului Prahova, cu preponderenţă în incinta campusului universitar U.P.G. Ploieşti.

Drogurile erau comercializate de către suspecţi la preţul de 50-60 lei/gram, iar o parte era deţinută pentru consum propriu. De asemenea, procurorii DIICOT efectuează cercetări cu privire la alţi 30 de suspecţi, dintre care 15 sunt cetăţeni străini, faţă de care există suspiciunea rezonabilă, că în perioada menţionată, au deţinut diferite cantităţi de droguri în vederea consumului. Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite diferite cantităţi de droguri şi o cultura indoor cu plante de cannabis.

La sediul DIICOT Ploieşti vor fi duse la audieri 60 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.