DOSARE PENALE ÎNTOCMITE DE POLIȚIȘTII RUTIERI

La data de 10 august a.c., în jurul orei 02.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Mangalia au depistat un bărbat, de 24 de ani, din județul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism, pe Șoseaua Constanței din Mangalia, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La data de 10 august a.c., în jurul orei 08.35, poliţişti din cadrul Poliției stațiunii Costinești au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Tineretului din Costinești, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Conducătotul auto a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

La data de 10 august a.c., în jurul orei 18.30, poliţişti din cadrul Poliției orașului Negru Vodă au depistat un bărbat, de 45 de ani, în timp ce conducea un moped, pe strada Recoltei din oraș, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 11 august a.c., în jurul orei 02.15, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat o femeie, de 33 de ani, din orașul Năvodari, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 86, dinspre Năvodari către Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind condusă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 11 august a.c., în jurul orei 03.41, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism, pe DC 86, dinspre Mamaia către Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 11 august a.c., în jurul orei 06.45, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Lahovari din municipiul Mangalia, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Conducătotul auto a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. În toate cauzele, au fost întocmite dosare penale.

Acțiune a polițiștilor Secţiei 2

La data de 10/11 august a.c., în intervalul orar 22:00 – 02:00, polițiști din cadrul Secţiei 2 Poliție au desfășurat o acțiune, pe raza municipiul Constanța, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. În acest context, polițiștii au controlat 15 autovehicule și legitimat 85 de persoane, fiind aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 33 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 sancțiuni contravenționale la alte acte normative, în cuantum de 15.200 de lei.

Acțiune a polițiștilor Secţiei 1 Rurală Constanţa

La data de 10/11 august a.c., în intervalul orar 22:00 – 02:00, polițiști din cadrul Secţiei 1 Rurală Constanţa au desfășurat o acțiune, pe raza localității Cumpăna, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Astfel, polițiștii au controlat 84 de autovehicule și legitimat 93 de persoane, fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 1 la Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie și alte 2 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în cuantum de 6.375 de lei.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate și 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.