Donează sânge, salvează o viață!

Rugam persoanele care doresc sa doneze sange, dar nu o pot face in zilele lucratoare, sa se prezinte sambata 27.02.2021  in intervalul 08:30-13:00.

Solicitarile de sange si componente sanguine ale spitalelor din judet si din Bucuresti sunt in crestere, dar numarul donatorilor se mentine in aceasta perioada la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pacienti cu boli grave, copii si adulti, au nevoie de tratament transfuzional; fara ajutorul donatorilor de sange, nu li se poate asigura acest tratament.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Cta dispune de toate materialele necesare activitatii medicale, echipa depune eforturi lucrand in week-end-uri, dar fara contributia dumneavoastra, a oamenilor sanatosi dornici sa ajute donand sange, eforturile noastre nu isi ating obiectivul.

Va rugam sa nu ignorati acest mesaj si sa luati in considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o ora din sambata dumneavoastra libera, devenind donator de sange. 

In paralel, se  va  desfasura  si  actiune  de  informare  si  recrutare  de  donatori  de  celule  stem, cu  inscriere  in Registrul  National  al  Donatorilor  Voluntari  de  Celule  Stem.