Doi tineri cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat

Urmare a cercetărilor privind comiterea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 7 Rurală Crucea au depistat doi tineri, de 21, respectiv 22 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 6/7 decembrie 2018, aceștia ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din comuna Gârliciu, județul Constanța, de unde ar fi sustras 50 de pachete cu cafea, țigarete, băuturi alcoolice și 500 de lei.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

La data de 15 martie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia au desfășurat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravențiobale, în valoare totală de peste 3.000 de lei, dintre care 4 privind starea tehnică a vehiculelor.

Totodată, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare.

Sancționat pentru nerespectarea măsurii carantinei

La data de 15 martie a.c., în jurul orei 18.00, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au efectuat verificări la domiciliul unui bărbat, de 38 de ani, din localitatea Corbu, județul Constanța, cu privire la respectarea măsurii carantinării.

Întrucât bărbatul nu a fost găsit la adresa de domiciliu, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 15 martie a.c., în jurul orei 07.30, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat un bărbat, de 62 de ani, care a condus un autoturism pe raza comunei Castelu, în timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs.

La data de 15 martie a.c., în jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La data de 15 martie a.c., în jurul orei 18.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia au identificat un bărbat, de 38 de ani, care a condus un autoturism pe strada Poporului din municipiu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Activități preventive desfășurate de polițiști

La data de 15 martie a.c.,, polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Constanța au desfășurat activități de informare în cadrul Centrului de plasament Ovidiu din municipiul Constanța.

Scopul acestor activități este prevenirea plecărilor voluntare ale copiilor din centru.

Polițiștii au explicat copiilor faptul că discriminarea este o acțiune care presupune un tratatement diferit, nedrept față de persoane, din cauza apartenenței lor la un anumit grup social. Deși există mai multe forme de comportamente discriminatorii, toate au în comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere.

Legislația românească recunoaște următoarele criterii de discriminare: rasa, naționalitatea, etnia, limba, religia, categoria socială, convingerile, sexul, orientarea sexuală, vârsta, diferite boli sau apartenența la o categorie defavorizată.

Activitatea se înscrie în Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.