Arhive

DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE – SINTEZĂ CONDAMNĂRI

          În luna februarie 2022, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 32 de inculpați prin 24 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, fraudarea fondurilor europene, etc.

          Printre cei condamnați definitiv se află un președinte de consiliu județean, un deputat în Parlamentul României, un primar de municipiu, un director regional companie de interes național, un ofițer de poliție rutieră, un inspector ANAF, doi comisari Protecția Consumatorilor, un consilier APIA, etc.

          Pedepsele dispuse de judecători față de cei 32 de inculpați variază între 7 ani și 10 luni și 1 an și 3 luni cu amânarea aplicării pedepsei.    

          Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

          Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

          În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE